Enjoy the moment

Wanneer je altijd maar weer bezig bent met later, wanneer geniet je dan van nu?
En wanneer je altijd alleen maar bezig bent met nu, ga je dan later wel de “nu’s” hebben die je wil?

Later komt niet vanzelf. Het vergt planning, aandacht, voorbereiding en doelgericht leven. Toch hoef je het “nu” niet te negeren, onderweg naar later.

Geniet van nu. Onderweg naar later.

In een 24/7 maatschappij is dit steeds lastiger maar de keus is aan jou. Je kunt je dag binnenrennen door je bed uit te stormen en je aan te kleden terwijl je naar buiten draaft. Of je kunt 5 minuten eerder opstaan en met een kop koffie of thee gaan zitten, terwijl je geniet van waar je bent. In die 5 minuten kun je rustig ademhalen, genieten van de vogels die fluiten, opschrijven waar je dankbaar voor bent. Vijf minuten die je anders in bed zou liggen, maken jou nu klaar voor een dag die je welbewust en dankbaar gaat meemaken. Dit kun je ook aan het einde van de dag doen. Of maak eens een wandeling in plaats van de TV aan te zetten. 10 minuten een blokje om in de buitenlucht kunnen je zo’n ander perspectief geven!

Plan die momenten, pak die momenten, proef die momenten.

Wacht niet tot je op vakantie bent, voordat je eindelijk kan “genieten”. Dat kan nu al. En ben je op vakantie? Neem ook dan bewust de tijd om te genieten van wat je ziet en meemaakt. Genieten is een keus!

%d bloggers like this: