Stop de boel in de Cloud

De Cloud is jouw hoofd buiten je hoofd. Stop de boel die nu in je hoofd zit, in de Cloud en maak je hoofd weer rustig.

Toen ik begin twintig was kreeg ik een burn-out. Van de ene op de andere dag trok mijn hoofd het niet meer. Ik had het gevoel alsof er wolken in mijn hoofd zaten. Ik was chronisch vermoeid, sliep elke nacht 11 uur, en kreeg zelfs koorts als ik ging werken.

Dit leidde ertoe dat ik mijn studie econometrie moest opgeven, mijn baan als student-assistent kwijt raakte en stopte als voorzitter van de studievereniging bij de Vrije Universiteit.

Het heeft drie en een half jaar geduurd voordat ik van deze burn-out af was. Daarna ging ik weer fulltime werken en een andere fulltime studie oppakken. Inmiddels is het twintig jaar later en doe ik oneindig veel meer dan toen ik begin twintig was, en toch heb ik geen wolken in mijn hoofd. Ik geniet van mijn leven, het getrouwd zijn, het vaderschap, en vind vervulling in meerdere banen. Dit terwijl ik tig keer meer verantwoordelijkheden heb als destijds.

Een van de geheimen? In plaats van wolken in mijn hoofd, stop ik wat ik in mijn hoofd heb, regelmatig in de wolken. Ik stop de boel in de Cloud. Dankzij de Cloud hoef ik niet langer na te denken, want pas als ik er weer mee aan de slag wil, haal ik het weer uit de Cloud.

De Cloud is mijn hoofd buiten mijn hoofd. Ik stop er todo dingen in. Zaken om niet te vergeten. Lijstjes verjaardagen. Klusprojecten in het huis. Mensen die ik nog wil opbellen. Aantekeningen van behulpzame gesprekken die ik wil onthouden. Zelfs sportschema’s, spaardoelen, en vakantiepaklijsten. Ik hoef niet meer na te denken over al die zaken want pas als ik ze nodig heb, grijp ik ze uit de Cloud. Dan zijn ze even in mijn hoofd, waarna ik ze weer terugzet in de Cloud. Bespreekzaken, boeken om te lezen, dingen die ik ooit nog wil doen. Ze leven niet meer in mijn hoofd. Mijn hoofd is rustig en kan zich richten op vandaag. Ik maak mijn hoofd leeg en stop de boel in de Cloud. Heerlijk!

Hoe ik dit doe? Ik volg onder andere de principes van GRIP (het geheim van slim werken) door Rick Pastoor. En ik maak gebruik van handige apps zoals Todoist, Notability en Notes.

En ik heb mijzelf geleerd om zaken voor later uit mijn hoofd te halen, en weg te schrijven in de Cloud. Hiermee help ik jou ook graag op weg.

%d bloggers like this: