Het museum van je leven

Heb je wel eens door het museum van je leven gelopen? Gewoon, alsof je terugkijkt op je leven. In het museum zijn allerlei kamers. De “relaties” kamer. De “werk” kamer. De “hobby” kamer. De “familie” kamer. De “vrienden” kamer. De “dromen” kamer. Elke kamer toont hoe jouw leven eruit gezien heeft. Ben je blij met wat je ziet?

Hoe zou jij willen terugkijken op je leven? Wat ga je later aan je kleinkinderen vertellen?

Begin eens met een leeg canvas. Hoe ziet jouw ideale relatiekamer er dan uit? Hoe ziet je werkkamer eruit? Hoe ziet je tijd met de kinderen kamer eruit? Hoe ziet je dromen kamer eruit? Toe maar, ga gewoon zitten met een groot vel papier en schrijf het op. Of boek een weekendje weg, ga wandelen en mediteren, praten met je partner. En pak dan het vel papier en begin te schetsen. “Mijn ideale leven…”

Misschien zijn er ook kamers die je helemaal niet wil hebben. Of zooi wat in de weg staat, waardoor je je leven niet zo kan invullen zoals je wil. Dan wordt het tijd voor een grote schoonmaak. Welke stappen kun je zetten om jouw ideale canvas te gaan inkleuren?

Jouw nieuwe leven begint vandaag.

%d bloggers like this: