Blog

Thirtyeverything in blogs

Ont-moeten voor ouders

Onze drie kinderen, leeftijd 4 tot en met 9, zitten al anderhalve week thuis, en hier komen waarschijnlijk nog minstens twee weken bij. Dit in verband met het #coronavirus en de maatregelen die zijn genomen. Veel ouders worstelen met deze nieuwe realiteit. Afhankelijk van het soort baan dat ze hebben, worden ze nog steeds opContinue reading “Ont-moeten voor ouders”

Organiseer je leven

We horen het vaak, “ik word geleefd.”“Het lijkt wel of ik de controle aan het verliezen ben.”“Ik probeer de week op de rit te krijgen, maar voor ik het weet is de week alweer voorbij.”Dat leidt tot frustratie. Je wil graag overzicht houden maar je bent afhankelijk van zoveel factoren. De kinderen worden opeens ziek.Continue reading “Organiseer je leven”

Leer van je fouten

We hebben op school geleerd, “maak zo min mogelijk fouten.” Het rapport wat we kregen was er daarom op gericht om zoveel mogelijk krullen en vinkjes te hebben, en zo weinig mogelijk rode strepen. Ook in de wereld om ons heen lijkt perfectie soms het hoogste doel. Hoe minder fouten we hebben, hoe beter. TochContinue reading “Leer van je fouten”

Het museum van je leven

Heb je wel eens door het museum van je leven gelopen? Gewoon, alsof je terugkijkt op je leven. In het museum zijn allerlei kamers. De “relaties” kamer. De “werk” kamer. De “hobby” kamer. De “familie” kamer. De “vrienden” kamer. De “dromen” kamer. Elke kamer toont hoe jouw leven eruit gezien heeft. Ben je blij metContinue reading “Het museum van je leven”

Enjoy the moment

Wanneer je altijd maar weer bezig bent met later, wanneer geniet je dan van nu?En wanneer je altijd alleen maar bezig bent met nu, ga je dan later wel de “nu’s” hebben die je wil? Later komt niet vanzelf. Het vergt planning, aandacht, voorbereiding en doelgericht leven. Toch hoef je het “nu” niet te negeren,Continue reading “Enjoy the moment”


Volg mijn blog

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox

%d bloggers like this: